Hrvatski jezik za strance

već od30,00 385,00 

Očisti

Opis

Hrvatski jezik za strance

Učilište Amor Lingua nudi mogućnost učenja i usavršavanja hrvatskog jezika.
Bilo da vas je potakla ljubav prema slavenskim jezicima, kultura ili hrvatska povijest, poslovne ili privatne potrebe, Amor Lingua odgovara na svaki vaš izazov.

Naši su predavači diplomirani profesori hrvatskog jezika i književnosti s višegodišnjim iskustvom u poučavanju hrvatskog kao stranog jezika. Oni su organizirali nastavni program koji prati CEFR, odnosno ZEROJ (Zajednički europski referentni okvir za jezike). Prema tom okviru, nudimo tečajeve na svim stupnjevima znanja jezika (od A1 do C2).

Nastavni sat organiziran je tako da obuhvati sve aspekte učenja jednog jezika: čitanje, pisanje i govor. Jezične i gramatičke vježbe, vježbe čitanja i pisanja održavaju se isključivo na hrvatskom jeziku. Samo je na početnim stupnjevima moguće minimalno korištenje engleskog jezika.

Ako ste timski igrač i težite međunarodnom okruženju, za vas je grupni tečaj, a ako želite potpuno individulizirani pristup, prijavite se na individualni tečaj. Učilište Amor Lingua nudi i treći tip tečaja, takozvani “crash”, koji je kombinacija grupnog i individualnog tečaja.

Bez obzira na to koju vrstu tečaja odaberete, čeka vas interaktivna nastava učenja hrvatskog jezika kroz razne aktivnosti, ovisno o razini znanja jezika i vašim preferencijama.
Zanimljivi udžbenici i priručnici, video isječci, novinski članci, pjesme, filmovi, aktualni i događaji iz svakodnevnog života, hrvatska kultura i običaji, organiziranje terenske nastave (kino, kazalište, ZOO…) i izleta…

Svi naši profesori koriste suvremene metode rada kroz kreativni pristup za brzo i kvalitetno učenje. Učenje jezika ne mora biti dosadno!
Nakon našeg tečaja, konverzacija na hrvatskom jeziku bit će jednostavna.

 

ZAJEDNIČKI EUROPSKI REFERENTNI OKVIR ZA JEZIKE (ZEROJ):

A1
Mogu razumjeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i osnovne fraze za zadovoljavanje konkretnih potreba. Mogu predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja osobne prirode, poput mjesta stanovanja, poznanstava i posjedovanja predmeta. Mogu komunicirati na jednostavan način pod uvjetom da sugovornik govori polako i razgovijetno te da mi je spreman pomoći u izražavanju.
A2
Mogu razumjeti rečenice i često korištene izraze koji se odnose na područja od neposrednoga značaja (npr. osnovni osobni i obiteljski podaci, informacije vezane uz kupovinu, neposrednu okolinu, zaposlenje). Mogu komunicirati u jednostavnim i uobičajenim situacijama koje zahtijevaju jednostavnu i neposrednu razmjenu informacija o poznatim i uobičajenim temama. Mogu jednostavnim jezikom reći nešto o svojemu podrijetlu, neposrednoj okolini i trenutnim potrebama.
B1
Mogu razumjeti smisao jasnoga, standardnog razgovora o poznatim temama s kojima se redovito susrećem na poslu, u školi, u slobodno vrijeme itd. Mogu se snaći u većini situacija tijekom putovanja kroz govorno područje određena jezika. Mogu proizvesti jednostavan, povezan tekst o poznatim temama ili temama od osobnoga interesa. Mogu opisati iskustva i događaje, snove, nade i ambicije te ukratko iznijeti razloge i objašnjenja za mišljenja i planove.
B2
Mogu razumjeti glavne ideje složenoga teksta o konkretnim i apstraktnim temama, uključujući stručne rasprave u vlastitome području specijalizacije. Posjedujem tečnost i spontanost izražavanja koja je potrebna da bi se s izvornim govornicima komuniciralo redovito i bez napora. Mogu proizvesti jasan, detaljan tekst o širokome rasponu tema i objasniti svoje gledište na neku aktualnu temu, navodeći prednosti i nedostatke različitih pristupa.
C1
Mogu razumjeti širok spektar zahtjevnih, dužih tekstova i prepoznati prikrivena značenja. Mogu se izražavati tečno i spontano bez očitoga traženja odgovarajućih izraza. Mogu koristiti jezik fleksibilno i učinkovito za društvene, akademske i profesionalne potrebe. Mogu proizvesti jasan, dobro strukturiran i detaljan tekst o složenim temama, pokazujući da dobro vladam obrascima organizacije teksta, konektorima i kohezivnim sredstvima.
C2
Mogu s lakoćom razumjeti gotovo sve što čujem ili pročitam. Mogu sažeti informacije iz različitih govornih i pisanih izvora, rekonstruirajući argumente i iskaze u koherentnu prezentaciju. Mogu se izražavati spontano, vrlo tečno i precizno, razlikujući finije nijanse značenja, čak i u složenijim situacijama.

 

UPISNA DOKUMENTACIJA:

  • ispunjena prijavnica
  • potpisan ugovor
  • utvrđivanje razine znanja jezika
  • kopija uplate

 

Cijene programa:

Vrsta tečaja Opis programa Broj sati Cijena u eurima
Grupni tečaj Hrvatski za strance 40 215,00 €
Grupni tečaj Hrvatski za strance 60 320,00 €
Grupni tečaj Hrvatski za strance 70 385,00 €
Online tečaj 1 na 1 Hrvatski za strance (minimalno 5 sati) 1 30,00 €

 

 

Dodatne informacije

Vrsta tečaja

Individualni (1), Opći (40), Opći (60), Opći (70 sati)