Online Knjigovodstvo

750,00 1.490,00 

Očisti

Opis

Online Knjigovodstvo

Diplomu i program edukacije za knjigovođu Učilišta Amor Lingua verificiralo je Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencija za strukovno obrazovanje.  

Stručan knjigovođa je osoba koja je potrebna svakom poduzeću pa čak i onom najmanjem jer o njezinoj stručnosti i znanju u velikom postotku ovisi i uspjeh poslovanja.

Knjigovodstvo ima grane računovodstva poduzetnika, neprofitnih organizacija, obrtnika i proračuna te proračunskih korisnika. Svaka stavka i podjela te samo znanje knjigovodstva pruža nam veliku prednost u poslovnom svijetu, u situacijama kada se sami pronađemo u poziciji poslodavca ili kao knjigovođa određene tvrtke.

Knjigovodstvo podrazumijeva opisivanje, mjerenje i tumačenje ekonomskih aktivnosti određenih subjekata, koristi se specijalnim jezikom koji se temelji na sustavu načela standarda propisa. Knjigovodstvo nije samo igra brojeva i kalkulacija, puno je više od toga, pruža nam znanje o osnivanju tvrtke ili obrta, stavke plaćanja poreza, znanje o novim zakonima i propisima te pružanje poreznih savjeta. Sve to kad svedete u jedno dobijete osobu koja je prepuna znanja i vještina, vrlo precizna i sposobna osoba koja vam možete pružiti poslovni savjet koji vas možete dovesti do velike dobiti i uspjeha u poslovanju.

Edukacija knjigovodstva uvesti će nas u svijet brojeva i knjiženja, raznih zakona i propisa, načina vođenja poslovnih knjiga te obračuna plaća i izračuna oporezivanja. Upoznati će nas sa temeljnim financijskim izvještajima i svim pravima poduzetnika i pravnih te fizičkih osoba. Uz vrlo zanimljiv i poučan rad na nastavi, teoriju i vježbanje zadataka te uz malo truda i rada nakon ovog tečaja postati ćete knjigovođa spreman za rad i provođenje svog znanja na novim poslovnim pothvatima. Spretnost, znanje i vještine knjigovodstva vrlo često ovise o uspjehu u poslovanju.

Biti knjigovođa znači biti profesionalna osoba o kojoj ovisi uspjeh ili gubitak poduzeća, ovaj posao nije monoton i svakim danom pruža nova znanja, nove uspjehe i nova istraživanja u raznim djelatnostima. Zanimanje knjigovođe je vrlo traženo, koliko nekada tako i sada, svaka tvrtka želi imati sposobnu i stručnu osobu koja poznaje zakone i propise te je upućena u svijet poslovanja i knjiženja, kreativna osoba koja može pružiti  poslovni savjet svom poslodavcu.

Svi će polaznici naučiti koristiti odgovarajuće postupke u pripremi dokumentacije za knjigovodstvenu obradu, primijenit će zakonske propise pri obavljanju knjigovodstvenih poslova, koristit će računalne knjigovodstvene programe pri vođenju poslovnih knjiga, pripremit će i knjižiti knjigovodstvene podatke za mjesečnu, periodičnu i godišnju obradu, pripremit će dokumentaciju za sastavljanje financijskih izvještaja, primijenit će pravila uspješne poslovne komunikacije.

Karijera knjigovođe otvorit će Vam vrata brojnih tvrtki koje čekaju nove specijaliste!

Upiši zanimanje knjigovođe u svoju radnu knjižicu!

Rb. Nastavna cjelina Broj sati: T Broj sati: PN Ukupno
1. Uvod u knjigovodstveno poslovanje 10 0 10
2. Temeljne knjigovodstvene kategorije i tehnike knjiženja 25 10 25
3. Analitička knjigovodstva 20 15 35
4. Novčano poslovanje (+ platne liste i obračun plaća) 10 10 20
5. Primjena računalnih programa u knjigovodstvu 5 15 20
SVEUKUPNO 70 50 120

 

POTREBNI DOKUMENTI ZA UPIS:

  • Domovnica ili rodni list
  • Osobna iskaznica
  • Svjedodžba završene srednje škole

Cijene programa:

Vrsta tečaja Opis programa Broj sati Cijena u eurima
Grupni tečaj knjigovodstvo 120 625
Online tečaj 1 na 2 knjigovodstvo 120 890
Online tečaj 1 na 1 knjigovodstvo 120 1725

 

Literatura:

Udžbenici, skripte, prezentacije. Uputa na korištenje i drugih izvora izvora znanja.

Neven Baica: Knjigovodstvo za male i srednje poduzetnike: primjena HSFI-a (2013.)

Đurđica Jurić: Temelji računovodstva i analitička knjigovodstva (2001.)

Dodatne informacije

Broj sati

120

Vrijeme održavanja

Ujutro, Popodne