How to recognize and choose a quality foreign language school?

U Hrvatskoj ne postoji grad koji nema barem nekoliko škola stranih jezika. Ako, pak, živite u Zagrebu, gotovo da ne postoji kvart u kojem nema barem dvije do tri škole stranih jezika.

Kako od silne ponude prepoznati koja Vam najviše odgovara?
Evo nekoliko ključnih pitanja koja morate postaviti prije upisivanja:

 1. Najvažnije pitanje: Je li škola priznata?
  Velika je razlika učite li strani jezik na učilištu čiji je program priznalo i potvrdilo Ministarstvo obrazovanja ili u školi – gospodarskom subjektu – koji nema takvu potvrdu.
  U radnu knjižicu mogu se upisivati samo potvrde odobrene od Ministarstva.
 2. Tko će Vam predavati?
  Iako ovo pitanje zvuči suvišno jer očekujete da će Vam u svakoj školi predavati profesor/magistra jezika koji učite, u praksi često nije tako. Raspitajte se hoće li Vam profesor biti magistar odabranog jezika, student ili čak osoba koja taj jezik nije nikad studirala.
 3. Metode poučavanja.
  Raspitajte se kakve Vas metode poučavanja očekuju na nastavi i odgovaraju li one Vašem profilu učenja. Odgovara li Vam više interaktivna nastava, različiti nastavni sadržaji…
 4. Što se događa u slučaju bolesti?
  U slučaju Vaše bolesti, kvalitetne će škole na Vašu e-poštu poslati gradivo koje ste propustili.
  U slučaju bolesti profesora, kvalitetne će škole organizirati zamjenskog profesora, kako bi tečaj mogao završiti u predviđeno vrijeme.
 5. Broj sati.
  Provjerite koliko sati stranog jezika dobivate za cijenu koju plaćate. Samo ćete na taj način moći pronaći školu s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

Javite se našim jezičnim konzultantima i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu Učilišta Amor Lingua!

E-mail: info@amorlingua.com
Tel: 01/5810809 ili 095/5491497