Naši profesori

Upoznajte predavače

man-in-beige-blazer-holding-tablet-computer-3184328

Visokoobrazovani profesionalci

Profesori Učilišta Amor Lingua visokoobrazovani su predavači, magistri svojih struka.

Uz visoko obrazovanje, koje je, naravno, nužno za stručnu izvedbu predavanja, profesori Učilišta Amor Lingua mladi su i entuzijastični individualci koji žele kroz nove ideje, metode poučavanja i korištenje suvremenih alata učenja, svim polaznicima približiti odabrano područje zanimanja ili strani jezik. 

„Ako se prema pojedincu odnosiš kao da je ono što treba i što može biti, on će i postati što treba  i što može biti.” (Goethe)

Upoznajte ravnateljicu i osnivačicu Učilišta Amor Lingua

Ljiljana Ladika, mag.pol.

Inspirira me ljubav, određuje znanje i vodi mašta. Tragala sam za smislom života svakim atomom svoga bića i tada sam shvatila…Ljubav i znanje su me vinule do samih zvijezda. Željela sam naučiti i otkriti toliko toga i zato vrijedi živjeti svoju ljubav.

Odlučila sam pretočiti u stvarnost ljubav, maštu i znanje te objediniti globalan pristup obrazovanja na dlanu Učilišta Amor Lingua. Povezala sam međunarodne metode s hrvatskim obrascima obrazovanja kako bih vam donijela dio Europe i povezala vas s cijelim svijetom.

Po struci sam Magistra Politologije, a slobodno vrijeme najviše volim provoditi s kćeri Laurom te psom Teddyjem. Putovanja su moja najveća strast, a Sydney omiljena destinacija. Uživam u učenju stranih jezika, upoznavanju novih ljudi i kultura, jogi, planinarenju i knjigama.

Naši profesori

dok 3x4

Marija Fiolić, andragoški voditelj

Rođena sam u Zagrebu gdje završavam osnovnu školu i opću VII. gimnaziju, a zatim preddiplomski i diplomski studij Kroatistike nastavničkoga smjera na Filozofskom fakultetu. Trenutno sam doktorandica Poslijediplomskog doktorskog studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na potonjem fakultetu. Moje prve uspomene povezane su uz prirodu i bezbrižnost djetinjih dana, a ljubav prema materinjem jeziku i poučavanju započinje u ranoj školskoj dobi kada bih za vrijeme ljetnih praznika svoju dokolicu kratila igrom preuzimanja uloga. Tada se u meni formirala vizionarska ideja kako ću jednoga dana postati učiteljicom. Vizija, taj duševni uzlet između prošlosti i budućnosti, koju je imala osmogodišnja djevojčica postala je mnogo godina nakon njezina začetka ostvarivom. Na putu svog profesionalnog razvoja obavljala sam poslove učiteljice i nastavnice hrvatskoga jezika u osnovnoškolskim i srednjoškolskim obrazovnim ustanovama, neprestano težeći postizanju originalnog i intelektualno izazovnog poučavanja i učenja, ali i usavršavajući se u znanjima, vještinama i kompetencijama potrebnim u suvremenom školstvu i gledajući globalno – društvu. Posljednjih pet godina bila sam zaposlena na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na radnom mjestu u suradničkom zvanju asistenta na projektu „Razvoj karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“ Hrvatske zaklade za znanost. U privatnom životu skromne sam naravi i radujem se sitnicama svakodnevnice, a život smatram kao potragu za istinom, ljepotom, dobrotom i ljubavlju.

IMG-20220408-WA0017

Katarina Pofuk, obrazovni savjetnik

Studentica sam kroatistike i lingivistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kako bi rekao Tadijanović, "Otkako znam za sebe S riječima prijateljujem". U skladu s tim, u predavanju i komunikaciji s polaznicima pronalazim svoju radost. U slobodno vrijeme volim šetati, putovati, družiti se s prijateljima i obitelji te pretvarati svoje i tuđe misli u riječi.

IMG-20220608-WA0011

Laura Ladika, univ.bac.oecc., profesorica ekonomske skupine predmeta

Zovem se Laura Ladika i profesor sam ekonomskih predmeta. Za mene je poznavanje ekonomije put koji dovodi do uspjeha. Ekonomija je više od brojki, ona prikazuje smisao poslovanja i današnjeg svijeta. Život gledam i provodim kroz ekonomiju koja nas uči planiranju, vođenju i kontroliranju te u konačnici cilju, kako poslovnom tako i životnom.

Untitled-1

Ivo Perković,
profesor Digitalnog i Internetskog marketinga i brendiranja

Osnivač tvrtke Marketing za sve. Stručnjak iz područja marketinga i obrazovanja. SEO stručnjak, SEO konzultant, SEO edukator. Klijentima je pomogao da postignu rast prodaje bez dodatnog ulaganja u oglase. Pomaže tvrtkama da postignu marketinške ciljeve i ispravno prate podatke koje dolaze s web stranice. Dugogodišnji andragoški voditelj obrazovanja i predavač na nekoliko visoko - školskih ustanova i ustanova za cjeloživotno učenje u području digitalnog marketinga, poduzetništva, menadžmenta i prodaje Autor preko 150 obrazovnih programa za odrasle. https://marketingzasve.hr/

1674637419687

Petra Matijaščić Žugaj, profesorica EU fondova

Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Nikad ne reci nikad. Te dvije rečenice nekako su obilježile moj karijerni put. Kad sam se najmanje nadala našla sam se u provedbi EU projekta (drugim riječima: kao pala s Marsa) i tako je započelo moje putovanje kroz pripremu i provedbu projekata. Za vrijeme studiranja „vikala“ sam nikad više neću ništa učiti, ali, na moju sreću, nije dugo trajalo. Nakon završenog Pravnog fakulteta, upisala sam Poslijediplomski specijalistički studij Medicinsko pravo, završila usavršavanje za voditeljicu pripreme i provedbe EU projekata te upisala Program za stjecanje kompetencije nastavnika. Što je sljedeće? Vrijeme će pokazati 😊 A do tada uživati ću u prenošenju i dijeljenju znanja, pisanju i provedbi projekata, kuhanju, šivanju i slobodnom vremenu sa svojom obitelji.

Amra

Amra Sarunović, profesorica EU fondova i pravnih predmeta

Zovem se Amra Sarunović, po struci magistra prava i profesor sam pravnih predmeta te vodim edukaciju za EU fondove. Ovim poslom sam se počela baviti iz želje da prenesem svoje znanje i iskustvo na zainteresirane generacije. Inspirira me želja za novim spoznajama i razmjena iskustava. U radu s polaznicima nastojim uvijek biti pristupačna i stojim na raspolaganju u svakom trenutku za bilo kakve nejasnoće. Volim slobodno vrijeme provoditi u prirodi i putovati.

Ivan Gnječ - filmska animacija

Ivan Gnječ, profesor Filmske animacije i strip-crtanja

Inženjer elektronike, dizajner, skulptor s višegodišnjim iskustvom u CAD dizajnu. Dugogodišnji nastavnik s iskustvom u obrazovanju. Diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. Kreativno izražavanje u kombinaciji s inženjerskim načinom razmišljanja dobitna je kombinacija svake vještine. Od pisanja i crtanja stripa, ilustracije knjiga i časopisa do izrade skulptura....

Marijan (za profil)

Marijan Biruš, profesor Geografije

Predajem geografiju u Osnovnoj školi Sesvetska Sopnica. Autor sam udžbenika i radne bilježnice za peti razred te stručnih i znanstvenih geografskih članaka. Sudjelovao sam u mnogim međuškolskim projektima. Vodim projekt stručne prakse pripravnika u Erasmusu+. Bio sam na brojnim putovanjima, što koristim u nastavi geografije. Imam status učitelja-savjetnika. Imam mrežnu stranicu: http://marijan-birus.from.hr/

IMG_20220608_155638

Lucija Gašparac, engleski i španjolski jezik

Bok, ja sam Lucija. Studentica sam španjolskog i engleskog jezika s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i odraslima. Jednako me inspirira i jezik ali i uspješno prenošenje znanja polaznicima, od kojih i ja također neprestano učim te kroz podučavanje i sama razvijam svoje vještine. Volim provoditi vrijeme u prirodi, slušati glazbu i plesati, a posebno putovati i uživati u svim blagodatima slobodnog vremena.

Picture1

Nevenka Mravlinčić Profesorica farmaceutske skupine predmeta

Magistra farmacije, magistra edukacijske rehabilitacije, diplomirani radni terapeut, diplomirani košarkaški trener, doktorandica ERF-a, studij invaliditeta, Specijalizantica košarke, Menadžer u zdravstvu, Menadžer ljudskih potencijala. Predsjednica košarkaške akademije Mrav, prva ženska seniorska trenerica muškoj ekipi u ovom djelu Europe, KK Labrada 1971- Žurko, koja se natječe u drugoj ligi Sjever Republike Hrvatske. Kao bivšoj košarkašici veliki izazov je napraviti dobar rezultat i u muškoj košarci. Napravila sam projekt Bebi košarka Žurko, djeca od 2 do 8 godina. Objavila sam preko 30, što stručnih, što znanstvenih radova, vezano za temu djeca u sportu, inkluzija djece s poteškoćama u redovnom osnovnoškolskom sustavu, doping u sportu…. Radim u ljekarni. Željna usvajanja novih znanja i vještina. Zagovornica cijeloživotnog učenja. Volim putovanja, šetnje sa svojim kućnim ljubimcem, psom Bobijem.

IMG-20210926-WA0018

Mateja Kisić, doktorica medicine, profesorica medicinske skupine predmeta

Doktorica sam medicine, specijalist kliničke imunologije i alergologije. Nakon kliničkog rada, napokon sam poslušala svoje srce i krenula s karijerom u obrazovanju. Tijekom studiranja i specijalizacije, uz vođenje vježbi studentima shvatila sam koliko volim prenositi svoje znanje i iskustvo. Nakon radnog dana obuvam plesne cipelice (jazz dance-om se bavim već 15 godina), a uz to u slobodno vrijeme volim čitati, rolati, a i početnica sam u šivanju.

FB_IMG_1704463687194

Željko Marjanović, profesor Etike te Politike i gospodarstva

Profesor sam Politike i Gospodarstva i Etike. U predavanjima nastojim biti kreativan i dosjetljiv. Kompleksne sadržaje uvijek objašnjavam jednostavnim riječima, koristeći i poneku šalu. Smatram da se svaki nastavni sadržaj treba prilagođavati učenicima, a ne učenici sadržaju. Magistrirao sam političke znanosti u Zagrebu s usmjerenjem na međunarodne odnose. Vrlo sam svestran i znatiželjan. Uživam u društvenim plesovima, osobito latino tipa, i videoigrama.

Screenshot_2022-08-18-19-11-41-350_com.miui.gallery

Lea Jocić, profesorica Kemije i Biologije

Diplomirala sam na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije te na Učilištu držim predmete prirodne skupine (kemija/biologija). Svoje stečeno znanje volim prenositi drugima te im pomagati da sami dođu do zaključaka koji su bitni za savladavanje gradiva. U slobodno vrijeme volim putovati, time i upoznavati nove kulture, ali i učiti nove jezike.

baščanska ploča

Vladimir Ivić, nastavnik geografije i povijesti

Strastveni sam putnik i edukator. Aktivni sam član češke zajednice u Hrvatskoj i tečno se služim češkim jezikom. Turistički sam vodič i voditelj putovanja – omiljena destinacija mi je Prag. Predajem geografiju i povijest na nekoliko osnovnih i srednjih škola gdje se među učenicima bavim i popularizacijom astronomije . Obožavam plivati i posjećujem pub kvizove. Uglavnom sam u stalnoj potrazi za novim znanjem i prenošenjem istoga. Učenjem novih stvari rastemo, napredujemo i mijenjamo se. Bez šale i humora život nema smisla. Ako svoje učenike bar malo natjeram na raspravu o povijesnim temama, smatram svoju misiju ispunjenom. Volim ići u kino i tjeram ljude da gledaju TV kalendar.

Klara Ruter

Klara Ruter, profesorica Psihologije i Sociologije

Ja sam Klara, magistra psihologije s iskustvom rada u medicini rada i obrazovanju. Volim proučavati razne tehnike iz osobnog razvoja i onda ih primijeniti na sebi. Obožavam planere, naljepnice i sve ružičasto. Uz psihologiju rado se bavim i glazbenim aktivnostima poput pisanja pjesama, pjevanja i sviranja violine. Slobodno vrijeme volim provoditi s prijateljima uz društvene igre, kviz ili ukusnu hranu. U ležernijim danima volim čitati ili gledati napete serije.

1D7991BC-F16F-4987-84CE-53D1178AC058

Anja Pavlović, engleski i talijanski jezik

Zovem se Anja i vodim tečaj engleskog i talijanskog jezika. Završila sam preddiplomski studij engleskog i talijanskog jezika i književnosti, a trenutno sam na diplomskom studiju. Predajem jezike svim uzrastima već 4 godine. Sebe bih karakterizirala kao ambicioznu i entuzijastičnu mladu predavačicu koji se nada da će u svaku učionicu donijeti pozitivan odnos prema jeziku. 

Ivana Tolić - digitalni marketing + marketing

Ivana Tolić,
profesorica Digitalnog marketinga i Marketinga

Zaljubljenica u Google i sve digitalno. Iskusna ecommerce menadžerica s višegodišnjim iskustvom u online prodaji i marketingu. Po struci magistrica ekonomije, specijalizirana za marketing, osobito digitalni marketing. Svoje znanje kontinuirano godinama unaprijeđujem kroz praksu, stručne edukacije i samostalno učenje te praćenje trendova. Uvijek spremna podijeliti isto sa svima željnima novih znanja uz sistematičan pristup, prijateljski nastup i obavezno s dozom humora jer marketing u konačnici i jeste jedna ozbiljna kreativna igra.

Slika

Doroteja Habazin, latinski jezik

Profesorica sam latinskog jezika te predajem latinski u jednoj općoj gimnaziji u Zagrebu. Također sam i magistra indologije. Velika sam zaljubljenica u romanske i istočne jezike. Uz latinski držim i privatne instrukcije iz sanskrta/hindskog jezika. Velika su mi strast kazalište i dobra knjiga, a slobodno vrijeme volim provoditi u prirodi, u planinarenju i plesu.

Franka

Franka Šarić, njemački i francuski jezik

Nastavnica sam njemačkog i francuskog jezika iz Zagreba. Trenutno predajem u tri Učilišta u Zagrebu. Instrukcijama i predavanjem se aktivno bavim već više od 5 godina. Nikada nisam željela biti profesorica, ali kad sam shvatila da kroz svoj pristup mogu drugima prenijeti znanje i olakšati im školske muke, shvatila sam da to možda i je moj poziv. Svo svoje vrijeme pridajem učenju i podučavanju njemačkog i francuskog jezika, a tu ljubav nastojim prenijeti na druge. Ni jedan jezik, pa čak ni njemački ni francuski, nije toliko zahtjevan ni kompleksan, ukoliko mu se pristupi na zabavan, suvremen način ispunjen ljubavlju. 🙂 „Nicht ist schrecklicher als ein Lehrer, der nicht mehr weiß als das, was die Schüler wissen sollen. “ - Johann Wolfgang von Goethe

Dominik - španjolski

Dominik Rajačić, španjolski i slovački jezik

Nastavnik sam španjolskog jezika iz Zagreba, a u svom poslu najviše volim obostrano učenje; dok ja prenosim svoje znanje iz jezika i kulture, istovremeno učim od svojih polaznika; kroz nastavu saznajem puno o njima, ali i o sebi i svojim nastavničkim metodama. Polaznici mi pomažu da se razvijam i svakim danom budem još bolji u svom poslu.

IMG-20210216-WA0012

Tea Balta, ruski i hrvatski jezik

Profesorica sam i prevoditeljica ruskog i hrvatskog jezika, zaljubljenica u jezike, književnost, umjetnost i kulturu drugih i drugačijih. Strastveni sam ljubitelj putovanja i fotografije. Vjerujem u učenje kroz iskustvo te u svojim predavanjima komunikaciju s polaznicima stavljam na prvo mjesto.

Spremni za upis?

Javite se našim obrazovnim savjetnicima na: info@amorlingua.com ili na 01/5810809